День пам'яті та примирення

2019-05-08

/Files/images/день пам 6.jpg

Друга Світова стала найбільшою війною в історії людства. У ній брали участь десятки країн. Ніколи до цього історія не знала війни з такою кількістю жертв. Наша країна теж була залучена в ці події. Немає родини, яка б не втратила близьких у цьому кошмарі. Друга Світова війна розпочалася 1 вересня 1939 і тривала шість років. Закінчилася аж в вересні 1945 року. З того часу кожного року в Україні відзначають 8 травня День пам’яті та примирення, а 9 травня – День Перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні.

Сьогодні у День пам'яті та примирення вся шкільна родина спочатку зібралася в актовому залі. Учитель історії Славко О. О. нагадала присутнім, як розвивалися ті страшні події 1939-1945 рр. Діти розповіли, які асоціації у них виникають зі словом війна. З вітальними словами до усіх присутніх звернулися сільський голова Баранова Наталія Григорівна та директор НВК Лисяк Ольга Іванівна. З уст учнів лунали вірші, котрі низько схиляли голови перед усіма, хто з неймовірною жагою зупинив Другу Світову.

/Files/images/день пам1.jpg

Далі всі учасники мітингу з квітами святковою ходою пішли до пам’ятника воїнам Другої світової війни.

/Files/images/день пам2.jpg

До підніжжя Меморіалу та плит з іменами героїв присутні поклали квіти.

/Files/images/день пам4.jpg

Затих мітинг під час хвилини мовчання… Схилили голови учасники реквієму від наймолодшого до найстаршого. Кожен пройнявся повагою до ветеранів війни і згадав усіх, хто загинув на воєнних фронтах, не дожив до цього Дня Перемоги.

/Files/images/день пам3.jpg

Внесок нашого народу у перемогу над нацизмом неможливо переоцінити. В запеклих боях, рятуючи Україну і світ віддали своє життя справжні герої. Саме вони героїчно відстояли наше невід’ємне право жити вільно на рідній землі.Ми пам’ятаємо героїв, які принесли очікуваний мир світу та Україні, і схиляємо голови перед пам'яттю полеглих у Другій Світовій війні. Нехай мир і злагода панують на нашій землі.

Кiлькiсть переглядiв: 171

Коментарi